Djembé

Muziek maken is een vorm van communicatie en een goede manier om met emoties om te leren gaan. Het stimuleert creativiteit en een gevoel van vrijheid, iets waar we graag aan bijdragen met onze plezierige lessen. 

Tijdens de djembélessen leren de kinderen de klanken te spelen die op de djembé mogelijk zijn: bass, tone en slap. Met deze klanken gaan we aan de slag met melodieën en ritme en oefenen we deze vast te houden. Vaak zingen we er ook bij.

Er wordt in groepsverband gespeeld, maar de kids krijgen ook de ruimte om een solo te spelen. Die dragen ze aan elkaar over, waarbij de kinderen goed moeten samenwerken door naar elkaar te kijken en luisteren. Ook besteden we in de lessen op een speelse manier aandacht aan de achtergrond van de djembé, haar muzikale tradities en het continent waar ze vandaan komt, Afrika. 

Na de tien lessen zijn de kids in staat om een Afrikaans ritme te spelen op de djembé. In overleg met de school is er een mogelijkheid tot een eindpresentatie voor bijvoorbeeld de medeleerlingen of ouders. 

De leerdoelen op een rijtje:

Aanbod

Continuïteit is belangrijk voor kinderen en iets waar wij veel waarde aan hechten. Daarom bieden we pakketten aan van minimaal 10 lessen, verspreid over 10 weken tot maximaal een heel schooljaar. In minimaal 10 weken krijgen de kinderen genoeg ruimte om te wennen, te durven, zich te ontplooien en te ontwikkelen. 

 

Samenstelling

Tijdens de lessen werken we in groepen van maximaal 15 kinderen, om de kwaliteit van de lessen te bewaken en alle kinderen de aandacht te kunnen geven die ze verdienen. We hanteren geen minimum aantal kinderen voor de lessen. Ook kunnen we werken in groepen waarbij verschillende klassen gemengd zijn.

 

Duur

De tso -lessen worden tussen 12.00 en 13.00 uur gegeven.
De nso-lessen worden tussen 14.00 en 15:30 uur gegeven.
De bso-lessen worden tussen 15.00 en 17:30 uur gegeven.

 

Planning

De duur van de lessen en het aantal staan vast, maar de lesdagen kunnen zelf worden uitgekozen op dagen van maandag tot en met vrijdag. 

 

Locatie

We geven les op de scholen zelf. Het regelen van vervoer of  een locatie zijn dus niet nodig.