Bij onze djembélessen leren kinderen niet alleen muziek maken, maar ook communiceren en omgaan met emoties. Onze lessen zijn ontworpen om creativiteit en vrijheid te stimuleren en om kinderen te helpen hun muzikale vaardigheden te ontwikkelen.

Tijdens onze lessen leren kinderen de verschillende klanken van de djembé spelen, waaronder bass, tone en slap. We leren kinderen ook hoe ze deze klanken kunnen combineren om ritmes en melodieën te creëren. Vaak zingen we hierbij om de ervaring compleet te maken.

Onze lessen worden gegeven in groepsverband, maar er is ook ruimte voor individuele prestaties. De kinderen leren goed naar elkaar te luisteren en te kijken, zodat ze samen kunnen werken om mooie muziek te maken. Bovendien besteden we tijdens de lessen op een speelse manier aandacht aan de achtergrond van de djembé en haar muzikale tradities in Afrika.

Na tien lessen zijn de kinderen in staat om een Afrikaans ritme te spelen op de djembé. In overleg met de school kunnen we ook een eindpresentatie organiseren, bijvoorbeeld voor medeleerlingen of ouders. Onze lessen zijn een geweldige manier voor kinderen om hun creativiteit te uiten en hun passie voor muziek te ontwikkelen.

 

De leerdoelen op een rijtje:

Wij vinden het belangrijk dat kinderen de tijd en ruimte krijgen om zich te ontwikkelen. Daarom bieden wij pakketten aan van minimaal 10 lessen, die verspreid worden over 10 weken tot maximaal een heel schooljaar. Op deze manier kunnen de kinderen wennen aan onze lessen, durven te experimenteren en zichzelf ontdekken.

Wij geloven dat continuïteit essentieel is voor het leerproces van de kinderen en daarom raden we aan om minimaal 10 weken achter elkaar les te volgen. Zo hebben de kinderen voldoende tijd om zich te ontwikkelen en hun creativiteit te uiten.

Uiteraard zijn er mogelijkheden om het aantal lessen en de duur van het programma aan te passen aan de wensen van de school en de leerlingen. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken en een programma op maat te creëren.