Altagracia Nortan

Zang

Alta Gracia is een 28-jarige singer/songwriter en performing artist. In 2008 begon ze aan de MBO muziekopleiding in Amsterdam, om vervolgens in 2015 haar diploma (Pop Vocalen) te behalen aan het Rotterdamse Conservatorium, Codarts. 

Tijdens en na haar studie heeft Alta Gracia veel ervaring op gedaan als artiest en heeft veel achtergrond gezongen voor diverse artiesten zoals Sabrina Starke, Glennis Grace en Berget Lewis. Momenteel zingt ze bij Sharon Doorson, Big2 (The Opposites) en tourt ze door heel Nederland met de grootste artiest onder de jongeren, Ronnie Flex! Alta Gracia houdt ervan om veelzijdig te zijn, van jazz tot soul, van pop tot hiphop. Ze heeft gezongen op North Sea Jazz, Pinkpop, Lowlands, in de Ziggodome en heeft zelfs met Sabrina Starke een kleine tour in New York achter de rug. 

Ondanks dat ze het geweldig vind om achtergrond te zingen, wil ze nu echt haar eigen muziek, waar ze al jaren mee bezig is, uitbrengen. Tijdens haar studiejaren is ze ook begonnen met het geven van band- en koorlessen. Op het conservatorium kreeg ze pedagogiek en heeft ze de minor educatie gevolgd. 

Alta Gracia wil in haar lessen, naast de techniek en het plezier, vooral focussen op de eigen kracht van iedere leerling. Ze wil de leerlingen door middel van muziek en beweging hun eigen unieke kenmerken leren ontdekken en van deze te houden.