Michel Kasper

Freerunning & parkour

Michel Kasper is al ruim 15 jaar bezig met freerun/parkour en behoort tot de top van Nederland. Hij geeft vele lessen en workshops in binnen- en buitenland, is Nederlands kampioen tagg, first place speed competition gravity.

"Mijn drive is de werkelijke kernwaarden van parkour en freerun behouden en overdragen binnen de Nederlandsche community. Het draait om het verspreiden van respect, eigen grenzen opzoeken en verleggen, creatief denken en kijken, en het inzien van de kracht van anders zijn dan anderen. Zo leer ik iedereen niet alleen toffe fysieke tricks en soepele freerun lijnen te maken, maar zal ik ook zorgen voor een nieuwe kijk.

Hierin zal ik elke les een gedachte meegenomen, om tijdens de les aan te denken. Om zo de boodschap goed over te brengen. In de lessen reeks zal ik 3/4 opstellingen maken, waar bij elk 1 groepje bezig is met bepaalde technieken. Hierbinnen is juist ruimte voor eigen inbreng en ideeën, omdat het vanuit de kracht en idee werkt van elke individu. Mijn lessen zijn speels en relaxt, waardoor er ruimte ontstaat voor creatie. Ik ben een van hen, tot ik moet optreden als docent, om de sfeer zo te houden. Een uiteindelijk doel kan inhouden:

1. in een 5 min durende demo laten zien wat we zoal geleerd hebben aan de ouders.
2. een video maken, met eigen telefoons, waarbij iedereen een toffe clip kan doorsturen naar mij. Ik edit dit tot een vette video!

Iedereen komt elke keer blij, positief, en voldaan met zichzelf de les uitgelopen.