Noortje Fassaert

Zang

Noortje Fassaert debuteerde een jaar geleden met haar eigen theatervoorstelling 'Mijn Stem' en bracht eerder dit jaar haar eerste single 'Flow' uit. Vandaag de dag treedt Noortje regelmatig op in verschillende bezettingen met haar muzikale programma, werkt ze aan haar tweede single en begeleidt ze sinds drie jaar met veel liefde mensen in het vinden van hun eigen stem en authenticiteit. 

Noortje (1982) groeide op in zowel Nederland als Zuid-Afrika. Het is daar waar op achtjarige leeftijd haar liefde voor muziek ontstaat en blijlt zingen, net als dansen, een tweede natuur. De opleiding aan de Lucia Marthas Institute for Performing Arts is dan ook een logisch gevolg. Deze rondt ze af in 2008 om daaropvolgend in grote theaterproducties te spelen zoals de Joop van de Ende musicals The Wiz, Saturday Night Fever en de Mark Vijn voorstelling Bubbling Brown Sugar. 

De musical- en theaterwereld bieden haar veel mogelijkheden, maar ze ontkomt niet aan het verlangen om haar eigen stem podium te geven. Ze gooit haar zekerheden overboord en slaat een nieuwe weg in als achtergrondzangeres bij Mathilde Santing en Leona Phillippo. Deze gevierde zangeressen geven haar uiteindelijk het vertrouwen om de achtergrond te verruilen voor de voorgrond.