Sioejeng Tsao

Fashion Fix

Sioejeng (27) is een allround creative kunstenaar en activist. Met ruim 7 jaar in het werkveld onder de term grafisch ontwerper en afgestudeerd in de richting Mode Styling. Sioejeng is verantwoordelijk voor het uitwerken van conceptuele ideeën naar daadwerkelijke eindproducten en (kinder)collecties voor onder andere woonmerk Riverdale en grote merken als Coca-Cola. 

Na veel ups en downs binnen de verwachtingen van de maatschappij heeft zij haar eigen kenmerkende stijl weten te herpakken om haar kinderdroom als kunstenaar waar te maken. Met de kledinglijn 'Sick Kids of Amsterdam' probeert zij jongeren bewust te maken van hun fysieke en mentale gemoedstoestand. Hier staan termen als duurzaamheid en fair-made centraal. "Alle druk die wij zetten op de aarde laat een print achter voor de generaties die ons volgen. Door minder te consumeren brengen wij de fast fahion industrie terug naar authentieke items en kiezen samen voor langdurig vervulling in plaats van onmiddelijke bevrediging."

Creativiteit is iets dat wij allemaal bezittenen wanneer dit vanaf jongs af aan gestimuleerd wordt, kunnen er prachtige ontwikkelingen ontstaan op latere leeftijd. Als kind is er niks belangrijkers dan vrij en ruimdenkend kind te kunnen zijn en zullen kennis en ervaring de belangrijkste basis en steunpilaren zijn voor de rest van zijn of haar leven,