Tjindjara Metschendorp

Musical

De in Amsterdam geboren Tjindjara (Metschendorp) zong en danste al vanaf de dag dat zij kon lopen. Haar ouders hadden al snel door dat zij talent had en schreven haar in voor balletlessen en stimuleerden en motiveerden haar later om haar weg te vinden in het muziekvak en zorgden ervoor dat zij op 11-jarige leeftijd begon op de dansacademie van Lucia Marthas waar zij all round werd opgeleid en behaalde in 2012 haar diploma.  
 
In 2005 op 15-jarige leeftijd trok ze de stoute schoenen aan en deed mee aan het Junior Songfestival en behaalde een tweede plek. Na de afronding  van haar opleiding aan de Hogeschool Dansacademie van Lucia Marthas rolde Tjindjara al snel de muziek en theaterwereld in. Naast bijrollen in musicals als Droomvlucht, Harem en de theatervoorstelling Jeans, danste de knappe zangeres bij de Symphonica in Rosso-concerten van Lionel Richie en Diana Ross.  
 
In 2013 was Ali B overdonderd door haar talent en nam haar onder zijn hoede in het TV-programma X-Factor. Naast rollen in musicals als Dreamgirls en The Bodyguard, werkt Tjindjara aan haar eigen songs. Vier jaar geleden verscheen de track ‘Bad habits’ een featuring op een track van Dirtcaps. Twee jaar later zingt zij opnieuw een featuring op een track van DJ Lulleaux ‘Sitting in the morning sun’. De track wordt gebruikt als titelsong van de met goud bekroonde film ‘Voor elkaar gemaakt’. In hetzelfde jaar verschijnt haar debuut-single ‘Angel on the streets’ waar rapper F!rstman aan meewerkt.  
 
Eind 2017 besluit zij mee te doen aan the voice of Holland. Haar blind audition met de song ‘What about us’ van Pink is inmiddels meer dan 2,2 miljoen keer bekeken via YouTube en Tjindjara behaalde in 2018 een 5​de​ plek in de populaire TV-show. Tijdens de shows begon zij met haar wekelijkse vlogs via haar eigen YouTube-kanaal en werd ook haar Robin S-cover ‘Luv4Luv’ uitgebracht.  
 
In het najaar van 2018 geeft de inmiddels 28-jarige zangeres een spetterend optreden voor meer dan 8000 mensen op het grote podium van de WinterPride in Mas Palomas Gran Canaria en staat zij in de laatste editie in 2018 van ‘Let’s Dance’ in het Ziggodome en zingt oa met wereldster Chaka Khan. Van december tot en met januari 2019 is zij te horen en te zien in de Nederlandse theaters als de nieuwe zangeres van de zesde editie van de populaire muziekvoorstelling ‘Top 2000 Live’.  Ook is zij te horen op de track ‘Howling with the wolves’ van DJ Nils van Zandt.  
 
In de zomer van 2019 is Tjindjara te zien en te horen in ‘Aida in Concert’. Hierin speelt zij de rol van Nehebka. En ook dit najaar tot en met januari 2020 is zij weer de leading lady van Top 2000 Live.