#8 Tussen Zang en Dans de Podcast met Anneke Smelik

Hallo luisteraars van "Tussen Zang en Dans", vandaag duiken we in het inspirerende leven van Anneke Smelik. Anneke begon haar avontuur in de academische wereld met een passie voor theater en film, waarbij ze haar sporen verdiende in gender- en filmstudies aan de Universiteit Utrecht en de Universiteit van Amsterdam.

Aan de Radboud Universiteit in Nijmegen ontplooide Anneke haar talent als expert in visuele cultuur. Haar fascinatie voor de digitale wereld en cyborgs kleurde haar onderzoek en onderwijs. Maar het is haar baanbrekende werk in modeonderzoek dat echt opvalt. Anneke zag de verborgen schatten van mode als academische discipline en stortte zich vol overgave op het onderzoeken van Nederlandse mode en innovatieve draagbare technologieën.

Zelfs na haar pensioen blijft Anneke een bron van kennis en inspiratie. Ze blijft de mode-industrie uitdagen met haar vernieuwende inzichten, zoals het toepassen van mindfulness in modeonderzoek. Haar toewijding en innovatieve geest werden in 2017 bekroond met de Radboud Science Award.

Maar Anneke's invloed reikt verder dan de academische wereld. Ze is mede-oprichtster van het ROSANNA Fonds, waarmee ze vrouwelijke wetenschappers een duwtje in de rug geeft.

Anneke Smelik is niet zomaar een academicus; ze is een bron van inspiratie, een vrouw die de grenzen van kunst, wetenschap en mode voortdurend verlegt.

Shownotes:

Boeken link: https://www.wetenschapdeklasin.nl/boeken/boek8

Mode hoofdstuk: https://www.wetenschapdeklasin.nl/activiteiten/kleding