Amanda Simons

Musical/Zang/Urban-pop

Amanda Simons groeide op met een componist en pianist als vader en pianiste en muziekdocente als moeder, waardoor zij al vroeg in aanraking kwam met muziek. 

Zo stond ze als 11 jarige in de TV-finale van het Kinderen voor Kinderen songfestival. In 2018 voltooide zij haar opleiding aan het Lucia Marthas Institute for Performing Arts te Amsterdam waar ze, gedurende haar opleiding, te zien was in verschillende shows waaronder The Christmas Show in de Ziggo Dome en Musicals in Concert, Live! On Tour. 

 

Na haar opleiding danste ze een jaar lang voor Princess Cruises in onder andere Hawaii, Australië en Alaska. Terug in Nederland tourde Amanda als lead vocalist in de theaterproducties van The Magic of Jeans en als backing vocalist voor o.a. de Belgische artiest Gio Kemper. Daarnaast was ze te zien als jurylid in het tweede seizoen van het muzikale programma “All Together Now” op RTL4 en als zangeres op diverse evenementen zoals bruiloften, livestreams en als gast-artiest op cruise schepen. 

 

Ook is Amanda werkzaam als arrangeur en songwriter. Momenteel werkt ze aan haar debuut EP in samenwerking met producer, songwriter en multi-instrumentalist Alekos “Kosie” Syropoulos. Dit jaar zal haar eerste track gereleased worden: funky R&B/Soul met een deephouse beat.

 

Maar naast entertainer is Amanda ook docent in hart en nieren. Van 4 tot 74 jaar, van hiphop dans tot musical zang, je kan bij haar terecht. Het doel in haar lessen is op speelse wijze je eigen creativiteit ontdekken en tot uiting laten komen. Iedereen loopt swingend en zingend de deur uit!