Eline van Dijk

Fashion Fix

Eline (25) werkt voor haar kledingmerk ed by Eline aan draagbare, handgeborduurde kunstwerkjes. Daarin speelt duurzaamheid een centrale rol. Door haar studie Duurzame Ontwikkeling is Eline zich er extra bewust van dat grotere veranderingen binnen de mode-sector nodig zijn voor een duurzamere wereld. Ze geeft dat in haar lessen mee door samen met kinderen op een creatieve manier naar gebruikt materiaal te kijken en er nieuw leven aan te geven. 

De passie voor mode zit in Eline’s familie. Haar oma was coupeuse, de ene tante is lerares patroontekenen en de andere geeft naailes in haar eigen stoffenzaak. Als kind naaide Eline al snel popjes met de hand en maakte tassen van verpakkingen en oude modebladen. 

Naast het runnen van haar kledingmerk, werkt Eline als barre-docent. Ze vindt het fantastisch om haar kennis en passies met volwassenen te delen, maar krijgt nóg meer energie van werken met kinderen: “Ze zijn zo puur, ontwapenend, creatief en onbezonnen. Ook geven ze – vaak zonder het zelf door te hebben – zóveel positiviteit en liefde terug. Na een les loop ik met dubbel zoveel energie naar buiten. Als ik de kinderen dan ook nog plezier heb bezorgd, iets geleerd of zelfs geïnspireerd heb, kan mijn dag niet meer stuk!”