Josy Gruiters

Musical

Ik zou kinderen graag meegeven dat het bij creativiteit niet gaat om perfectie. Perfectie bestaat namelijk helemaal niet. Creatief zijn gaat om risico's nemen en nieuwe dingen proberen. Dus wees niet bang om fouten te maken. Zo hoop ik de mindset "Ik kan het niet" om te zetten naar "Ik ga het gewoon proberen!", en wie weet wat je zo allemaal vindt. Misschien wel je allergrootste passie. Wie weet! 

 

Ik vind het supertof om te zien dat kinderen er helemaal voor gaan en opbloeien tijdens het zingen, dansen, of spelen. Daar haal ik ontzettend veel energie uit. Toen ik jong was waren mijn musicallessen het hoogtepunt van mijn week, en om bij anderen diezelfde passie te zien aanwakkeren is erg inspirerend.

 

Josy is een Nederlandse/Mexicaanse zangeres (sopraan) en actrice uit Nederland. 

Op dit moment studeert Josy aan het conservatorium van Tilburg (Fontys Hogeschool voor de Kunsten) aan de Master of Music, richting Muziektheater. Hier krijgt ze zangles van Ingrid Zeegers, Harry Ruijl en Edward Hoepelman. Dramalessen krijgt ze van Marc Krone. Ook volgde Josy er verschillende masterclasses van o.a. Ad Knippels, Marcel Visscher Pia Douwes.

In 2021 behaalde Josy ook haar Bachelor of Music aan het conservatorium van Tilburg (Fontys Hogeschool voor de Kunsten), in de richting Muziektheater Klassiek. Zanglessen kreeg ze van o.a. Harry Ruijl. Dramalessen kreeg ze van o.a. Marc Krone en Brigitte Odett. Ook kreeg ze les in klassiek- en jazzballet, tapdance, en caractère.

Tijdens haar bachelor volgde ze een minor in Zang Educatie, waarin de focus lag op het geven van privé- en groepszanglessen. Ze kreeg les van o.a. Peggy Hegeman. Sinds 2022 is Josy ook werkzaam als docent bij de TeleKids Musicalschool.