Maud Stroux

Musical

Maud Stroux is werkzaam als danseres, zangeres en actrice.

Ze is afgestudeerd aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in de richting Musicaltheater.

 

Tijdens haar studiejaren was Maud te zien bij de Nederlandse Dansdagen waar ze optrad met een choreografie gemaakt door Adriaan Luteijn. Daarnaast  heeft ze meegewerkt als danseres en zangeres aan de Homeless Worldcupp onder leiding van Marc Forno en was ze samen met haar klasgenoten te zien bij de Jos Brink Awards als showballet onder leiding van Ivo Chundro. Tijdens de opleiding van Maud heeft ze meegespeeld in verschillende academische voorstellingen.

 

In 2018 was Maud te zien in de Belgische productie Rubens als ensemble en swing. Ze vervolgden haar loopbaan in België door deel uit te maken van het showballet van The Christmas Show geproduceerd door Deep Bridge.  In 2020 was Maud te zien bij de studio 100 musicals Daens en 40-45 waar ze onder andere heeft mogen samenwerken met Martin Michel en Frank van Laecke.

 

In 2021 en 2022 was Maud te zien in de voorstelling Adem gemaakt door Adem Theaterproducties. Een show die is gemaakt speciaal voor de zorgmedewerkers. Maud was hier aan de zijde van leading lady Suzan Seegers te zien als danseres.

In dezelfde periode heeft ze meegewerkt aan het muziektheater stuk ´Cuypers´ over de gelijknamige architect waar ze de rol van Rosalia heeft mogen vertolken. Naast haar uitvoerende werkzaamheden is Maud werkzaam als choreografe en dans-musical docent.