Naomi Rachèl Timan

Fashion Fix

Naomi Rachèl Timan is een designer die gespecialiseerd is in sustainability, storytelling en upcycling. Na het afronden van haar bachelor Fashion Design aan de Kunstacademie in Utrecht is ze een eigen collectie tassen en accessoires gaan ontwikkelen gemaakt van gerecycled leer. Als creatief en ondernemend persoon dat ze is, ziet ze overal wel een oplossing voor. 

Naomi is dit jaar voor de tweede keer op rij met haar collectie verkozen tot een van de 100 Duurzame Jonge Koplopers van Nederland. Haar eigen collectie met de naam 'I WAS A ...' zijn stuk voor stuk duurzame en unieke items met een eigen verhaal. Zo transformeert ze bijvoorbeeld een oude leren bank om tot tas. Dit was ook te zien in het TV programma Hip voor Nop vorig jaar november. Ze laat hiermee ook je verbeelding spreken door er een kaartje aan te hangen met wat het geweest is in een vorig leven. 

"Als creatief-, conceptueel brein en maker van producten wil ik mensen inspireren en laten zien hoe het ook kan om een positieve bijdrage te leveren aan onze maatschappij en de wereld. We moeten het woord afval zien te herdefiniëren en door meer outside the box te denken kunnen we dit samen doen. ik grijp elke mogelijkheid aan om over een circulaire economie en een meer duurzamere levensstijl te vertellen. Hoe belangrijk het is, maar ook hoe leuk (en makkelijker dan je vaak denkt)!"