Dewi Barend

Dewi Barend

Dewi (1993) is afgestudeerd aan de HKU met als richting Fashion Design en werkt nu als interdisciplinaire Fashion Designer. Ze is altijd op zoek naar verschillende manieren om mode te combineren met andere disciplines zoals performance, film, storytelling etc. Vanuit die vorm worden verschillende werelden gebouwd, zodat er een totaal plaatje ontstaat en het verder gaat dan het kledingstuk. 

Ze werkt samen met drag/clubkid performers. Eerst kijkt ze naar hoe het karakter is op opgebouwd van de performers, daarna zoekt ze naar elementen die daarbij aansluiten die daarna terugkomen in de outfit. 

Daarnaast heeft ze en label opgezet genaamd DE/WI. Dit is een sustainable brand wat tweedehands en deadstock kleding nieuw leven geeft. ‘Ik zie kleding als een soort puzzel, ik daag mij zelf uit om twee, drie of vier kledingstukken te nemen en daar een uniek stuk van te maken.’ De brand houdt zich dan ook niet bezig met de laatste trends of gender. 

Haar manier van werken en haar creativiteit kan ze doorgeven aan de kinderen tijdens de workshops. ‘Het is inspirerend om met kinderen te werken omdat ze nog niet een filter hebben en heel vrij kunnen denken. Ik vind het dan tof om ze te kunnen helpen om beeld te geven aan hun ideeën en ze te begeleiden naar een eindresultaat.’