Quincy Ignacia

Dans

Quincy danst al voor zolang hij zich kan herinneren. Zijn vader, een ware salsa liefhebber, draaide altijd muziek en danste door het huis heen. Zijn zussen hebben hem met de liefde voor hiphop aangestoken. In 2003 is hij, toen hij nog maar 11 jaar was, benaderd om onderdeel van een hiphop dansgroep te worden. Op zoek naar manieren om zijn optredens te verbeteren, begon hij zichzelf breakdance, nieuwe hiphop moves en beatboxen aan te leren. Toen hij 16 was begon hij al ervaring op te doen in het choreograferen en doceren. 

Op 17-jarige leeftijd bezocht hij een open dag aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Hij werd toen benaderd om auditie te doen voor de 5’oclock vooropleiding dans door Jocelyn Bergland. Dit 1-jarige programma tot welke hij na zijn auditie werd toegelaten, hielp hem zijn techniek te verbeteren en zijn danslichaam te vormen. Dit als voorbereiding op de 4-jarige opleiding Urban Contemporary, welke hij vervolgens succesvol heeft afgerond. Een unieke opleiding in Europa, gezien het hoog-niveau danstraining combineert met vakken zoals zang, theater en tapdans. 

Tijdens zijn carrière heeft hij met verschillende bekende choreografen en artiesten gewerkt. Zo heeft Quincy op het moment, de privilege om met Herman van Veen samen te werken aan de voorstelling #Damadama. Ook tourde hij door Nederland met Alida Dors als onderdeel van haar theaterprogramma, Oogst. 

In 2016 herontdekte hij de eerste dansstijl tot welke hij, door zijn vader geïntroduceerd werd: Salsa. Met de wens om de stijl die het dichtst bij zijn Caribische afkomst ligt te beheersen, begon hij lessen te volgen. Na een ontmoeting met Zunaira Anaïsa, zijn danspartner met jarenlange ervaring, werd het salsa dansen serieus. Samen geven zij shows en workshops op nationaal en internationaal gebied. 

Hoewel Quincy echt geniet van het optreden als professionele danser, blijft zijn eerste liefde coachen en doceren. Daarom geeft hij nog altijd dans- en dramalessen in o.a. de stad waar hij opgroeide, als een manier om terug te geven aan de jongere generatie. Quincy heeft door de jaren heen veel ervaring opgedaan en is inmiddels breed onderlegt als docent in verschillende stijlen en vakgebieden.
Hij geniet echt van de tijd die hij met jong en oud doorbrengt. Zij doen hem denken aan hoe hij zelf ooit begonnen was. In zijn eigen woorden: “Het helpt mij met beide voeten op de grond te blijven.”