Sophie van Zijl

Urban/pop

 

Sophie van Zijl is professioneel danseres en dansdocent. Op haar 9e is ze begonnen met dansen. Al snel kwam ze erachter dat ze van haar passie haar beroep wilde maken. Tijdens haar middelbare schooltijd is ze dan ook twee vooropleidingen gaan doen aan Codarts en Lucia Marthas. Vervolgens is ze docent dans gaan studeren aan Codarts in Rotterdam, waar ze in 2019 afstudeerde. Hier is ze opgeleid tot allround danseres en dansdocent. Tijdens haar opleiding is ze voor een aantal maanden afgereisd naar New York en Los Angeles om danslessen te volgen en van de beste professionals te leren. 

 

Als danseres heeft Sophie mooie opdrachten mogen doen. Zo heeft ze mogen dansen in Jesus Christ Superstar: The grand final in Ahoy. Daarnaast heeft Sophie mogen dansen in films als Just Say Yes en Piece of My Heart. Ze vind het heerlijk om mensen te entertainen en te laten genieten van dans. 

 

Tijdens en na haar opleiding heeft Sophie al veel ervaring opgedaan in het lesgeven aan verschillende doelgroepen. Op dit moment geeft Sophie met veel plezier lessen in verschillende dansstijlen (moderne dans, hiphop, tap en jazz) op meerdere dansscholen en in het basisonderwijs. Ze vind het te gek om haar grote passie over te dragen op kinderen en ze hierin te zien groeien.