Fashion Fix

Je kan spullen weggooien, maar je kan ze ook creatief hergebruiken. Creatief bezig zijn met je handen geeft een gevoel van vrijheid en kan je even helemaal tot rust brengen, iets waar we graag aan bijdragen met onze plezierige lessen. 

Tijdens de fashion fix-lessen leren de kids dat je van spullen, die je eigenlijk weg had willen gooien, ook nog heel veel moois kan maken. Die spullen kiezen de kinderen uit en nemen ze mee van huis. De aanvullende attributen voor de uitwerking verzorgen wij. 

Naast dat we in de lessen aandacht besteden aan het ontwerpen en uitwerken in een creatief proces, draagt deze manier van werken ook bij aan een stukje bewustwording. Want waarom zou je spullen weggooien als je het ook nog een tweede leven kan geven? En wat kan je eigenlijk allemaal doen met materiaal? Het zijn allemaal dingen waar we op in gaan tijdens fashion fix. 

De leerdoelen op een rijtje:

Aanbod

Continuïteit is belangrijk voor kinderen en iets waar wij veel waarde aan hechten. Daarom bieden we pakketten aan van minimaal 10 lessen, verspreid over 10 weken tot maximaal een heel schooljaar. In minimaal 10 weken krijgen de kinderen genoeg ruimte om te wennen, te durven, zich te ontplooien en te ontwikkelen. 

 

Samenstelling

Tijdens de lessen werken we in groepen van maximaal 15 kinderen, om de kwaliteit van de lessen te bewaken en alle kinderen de aandacht te kunnen geven die ze verdienen. We hanteren geen minimum aantal kinderen voor de lessen. Ook kunnen we werken in groepen waarbij verschillende klassen gemengd zijn.

 

Duur

De tso -lessen worden tussen 12.00 en 13.00 uur gegeven.
De nso-lessen worden tussen 14.00 en 15:30 uur gegeven.
De bso-lessen worden tussen 15.00 en 17:30 uur gegeven.

 

Planning

De duur van de lessen en het aantal staan vast, maar de lesdagen kunnen zelf worden uitgekozen op dagen van maandag tot en met vrijdag. 

 

Locatie

We geven les op de scholen zelf. Het regelen van vervoer of  een locatie zijn dus niet nodig.