Musical

Dansen, zingen en toneelspelen, het zijn allemaal vormen van expressie waarin je je lekker kan laten gaan. Het stimuleert een gevoel van vrijheid en zelfvertrouwen, iets waar wij graag aan bijdragen met onze plezierige lessen. 

Tijdens de musicallessen werken we met de kids aan alle drie de kunstdisciplines: dans, zang en toneelspel. Zo laten we ze op een speelse manier kennis maken met het fenomeen musical. Vooral theaterspel en zang spelen een belangrijke rol in de lessen. Hoe vertel je een verhaal in een lied? En hoe breng je dat dan over? Tekstanalyse en liedinterpretatie zijn aspecten waar we de nadruk op leggen. 

Door te improviseren en acteren leren de kids een open mindset te hebben, iets dat belangrijk is voor het spel in musicals en dat het zelfvertrouwen bevorderd. 

Gedurende het schooljaar zijn er twee momenten waarop we in overleg met de school een eindpresentatie kunnen geven van wat de kinderen in de lessenreeks hebben geleerd. Die momenten zijn rond de kerst en rond de zomer.   

De leerdoelen op een rijtje:

Aanbod

Continuïteit is belangrijk voor kinderen en iets waar wij veel waarde aan hechten. Daarom bieden we pakketten aan van minimaal 10 lessen, verspreid over 10 weken tot maximaal een heel schooljaar. In minimaal 10 weken krijgen de kinderen genoeg ruimte om te wennen, te durven, zich te ontplooien en te ontwikkelen. 

 

Samenstelling

Tijdens de lessen werken we in groepen van maximaal 15 kinderen, om de kwaliteit van de lessen te bewaken en alle kinderen de aandacht te kunnen geven die ze verdienen. We hanteren geen minimum aantal kinderen voor de lessen. Ook kunnen we werken in groepen waarbij verschillende klassen gemengd zijn.

 

Duur

De tso -lessen worden tussen 12.00 en 13.00 uur gegeven.
De nso-lessen worden tussen 14.00 en 15:30 uur gegeven.
De bso-lessen worden tussen 15.00 en 17:30 uur gegeven.

 

Planning

De duur van de lessen en het aantal staan vast, maar de lesdagen kunnen zelf worden uitgekozen op dagen van maandag tot en met vrijdag. 

 

Locatie

We geven les op de scholen zelf. Het regelen van vervoer of  een locatie zijn dus niet nodig.