Met onze zangles/songwriting next level streven we naar een totaalpakket voor onze leerlingen. We bieden niet alleen de mogelijkheid om zangtechnieken te beheersen, maar ook om een eigen nummer op te nemen in de studio.

Het creatieve proces begint met het bedenken van een tekst, melodie en ritme, waarbij gevoel centraal staat. Vervolgens gaan de kinderen samen de studio in om het nummer op te nemen, te mixen en te masteren tot een uniek liedje. Het eindresultaat is een nummer dat tijdens een eindpresentatie op school door de kinderen zelf wordt uitgevoerd en dat uiteindelijk online wordt gepubliceerd op het YouTube-kanaal van Tussen Zang en Dans. Wie weet is dit het begin van een hit!

De samenwerking met een docent om een eigen melodie en songtekst te bedenken biedt kinderen een uitstekende kans om hun creativiteit te stimuleren en hun eigen stem en stijl te ontdekken. Het begeleiden van het liedje op een instrument zoals piano of gitaar zal hun technische vaardigheden en kennis van harmonie en akkoorden verbeteren.

Het opnemen van het liedje in een studio en het maken van een videoclip zijn fantastische manieren om deze leerervaring af te sluiten en een tastbaar resultaat te hebben van hun harde werk en creativiteit. Dit zal hun vertrouwen vergroten en hen aanmoedigen om hun unieke vaardigheden verder te ontwikkelen.

Kortom, deze les zangles/songwriting biedt kinderen die geïnteresseerd zijn in muziek en creativiteit een geweldige ervaring. De samenwerking met een docent zal hen helpen hun muzikale vaardigheden te ontwikkelen, hun eigen stijl te ontdekken en uit te drukken. Het maken van een eigen liedje en videoclip zal ook hun zelfvertrouwen versterken en hen inspireren om verder te gaan met hun muzikale ontwikkeling. Het is dus een uitstekende manier om kinderen te stimuleren en hun creativiteit te laten groeien.

 

De leerdoelen op een rijtje:

  • Articulatie & verstaanbaarheid
  • Uitspraak & klankvorming
  • Ademhalingstechniek
  • Tekstbeleving
  • Eigenwaarde
  • Zelfvertrouwen
  • Fysieke ontwikkeling

 

Klik op de covers en bekijk het eindresultaat op YouTube: