Zang

Zingen en muziek maken zijn vormen van communicatie en goede manieren om met emoties om te leren gaan. Het stimuleert creativiteit en een gevoel van vrijheid, iets waar we graag aan bijdragen met onze plezierige lessen. 

Tijdens de zanglessen werken we met de kinderen op een speelse wijze aan verschillende technieken en vaardigheden, die niet alleen nuttig zijn om beter te zingen, maar ook bruikbaar zijn in het dagelijks leven. Het repertoire tijdens de lessen bestaat uit laagdrempelige popliedjes van hedendaagse artiesten als Shawn Mendes, Bruno Mars en Dua Lipa.

Door samen te oefenen en samen open te stellen, werken we in de lessen aan de verbetering van eigenwaarde en zelfvertrouwen. We besteden uitgebreid aandacht aan articulatie om verstaanbaar te zingen en praten. Ook uitspraak in de Engelse taal is een aandachtspunt. Ademhalingstechniek en ademsteun zijn heel belangrijk tijdens het zingen, maar ook in het dagelijks leven. We oefenen in de zanglessen beiden technieken, wat bijdraagt aan fysieke ontwikkeling. Daarnaast gaan we in op tekstbeleving. Wat zing je? Waar gaat het over? En welk gevoel hoort daarbij? 

Songwriting & studio

Sinds begin 2019 bieden we ook ‘the next level’ aan. We gaan een stapje verder door in de lessen met de kids te werken aan hun eigen liedjes, die ze op mogen nemen in een professionele studio. Dit alles gebeurt natuurlijk onder begeleiding van onze professionele zangdocenten.

Alles wat de kids eerder hebben geleerd in de zanglessen, komt samen in deze volgende stap. Samen gaan ze aan de slag met het bedenken van een melodie, ritme en het uiten van emoties in woorden. De kids worden hierbij geholpen door één van onze docenten, die ze ook begeleid op de piano of gitaar. 

Als het liedje af is, gaan ze met z’n allen de studio in om het op te nemen. Professionele producers leren de kids alle ins en outs van werken in de studio en zorgen dat de song gemixed en gemasterd wordt. Het eindresultaat wordt natuurlijk gepresenteerd op school. 

Deze aanvulling op de zanglessen is voor de kids een unieke belevenis van begin tot eind.

De leerdoelen op een rijtje:

Aanbod

Continuïteit is belangrijk voor kinderen en iets waar wij veel waarde aan hechten. Daarom bieden we pakketten aan van minimaal 10 lessen, verspreid over 10 weken tot maximaal een heel schooljaar. In minimaal 10 weken krijgen de kinderen genoeg ruimte om te wennen, te durven, zich te ontplooien en te ontwikkelen. 

 

Samenstelling

Tijdens de lessen werken we in groepen van maximaal 15 kinderen, om de kwaliteit van de lessen te bewaken en alle kinderen de aandacht te kunnen geven die ze verdienen. We hanteren geen minimum aantal kinderen voor de lessen. Ook kunnen we werken in groepen waarbij verschillende klassen gemengd zijn.

 

Duur

De tso -lessen worden tussen 12.00 en 13.00 uur gegeven.
De nso-lessen worden tussen 14.00 en 15:30 uur gegeven.
De bso-lessen worden tussen 15.00 en 17:30 uur gegeven.

 

Planning

De duur van de lessen en het aantal staan vast, maar de lesdagen kunnen zelf worden uitgekozen op dagen van maandag tot en met vrijdag. 

 

Locatie

We geven les op de scholen zelf. Het regelen van vervoer of  een locatie zijn dus niet nodig.