Guus Boswinkel

Musical

In november 2006 werd Guus aangestoken met het zogenoemde ‘’musicalvirus’’. Hij kwam terecht bij de Deventer Jeugd Musical en speelde tot juni 2011 mee in verschillende producties. 

Na vijf jaar ontwikkelen binnen de Deventer Jeugd Musical en na zijn deelname aan het MusicalCamp van Ramaekers Entertainment durfde hij het aan om auditie te gaan doen voor de Willem Nijholt Academie. Hij werd aangenomen en hij kon zich verder gaan ontwikkelen. In zijn stagejaar speelde hij van oktober 2014 tot april 2015 in de theaterproductie Diner voor Twee, gemaakt voor Stichting de Zonnebloem. 

Toen hij bijna klaar was met zijn studie aan de Willem Nijholt Academie, later Nederlandse Musical Academie genoemd, wilde hij nog doorstuderen. Hij deed auditie bij Fontys Hogeschool voor de Kunsten voor de opleiding Musicaltheater. In 2019 is hij hier afgestudeerd.

Verder was hij te zien in de Spektakel Musical 40-45 van Studio 100 en zong en danste hij  in 'HeartBeat' van The Magic of Jeans. Ook afgelopen jaar was hij te zien als solist in de afscheidstour van The Magic of Jeans 'Time to say Goodbye'. Guus speelt op dit moment in de meerdere malen bekroonde succes musical Soldaat van Oranje.