Isabel Diaferia

Musical

Isabel Diaferia volgde naast haar Havo een vooropleiding in musicaltheater aan het Valuascollege in Venlo en kreeg hierbij dans, zang en spel lessen van o.a. Kate Hendriks, Rik van de Rijdt en Arjan van Twisk.
Na het behalen van haar Havo-diploma is ze in 2018 begonnen aan de HBO-opleiding Musicaltheater aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Hier kreeg ze les van o.a. Tim Van der Straeten, Florian Boutonnier, Jack Breikers en Brigitte Odett. 

Als kind speelde Isabel in Zorro de musical van Joop van den Ende Theaterproducties, Sprookjesboom de musical, een wonderlijk muziekfeest en De Gelaarsde Kat van Efteling Theaterproducties. Op haar opleiding speelde Isabel in verschillende academie voorstellingen zoals Grease, Phaedra, De Muze, De Stoelen, en speelde ze de rol van Pritti Pasha in de afstudeervoorstelling New van Bas van Rijswijk. Afgelopen seizoen was Isabel deel van de Rocky Horror Show als Phantom, cover Janet en dance captain. 

Naast het theater was Isabel te zien in verschillende series zoals The (not so) perfect life of Mia, van de AVROTROS waarin ze het hoofdpersonage Mia vertolkte. Daarnaast was ze te zien als Ella in de tv-serie Kappen Nou! in De Week Tegen Pesten van de NPO en speelde ze de rol van Boele in de BNN VARA webserie Zuipkeet van Toneelgroep Maastricht.