Jill Tjin Asjoe

Musical

 

Jill studeerde in 2015 af aan de MBO theaterschool Rotterdam als actrice en besloot verder te studeren tot HBO docent dans aan Codarts in Rotterdam. Ze is al een aantal jaar werkzaam in het basis- middelbaar- en hoger onderwijs en geeft daar les in diverse dansstijlen waaronder jazz, modern en improvisatie. Maar musical(dans) heeft een heel speciaal plekje in haar hart omdat dat alle elementen van zang, spel en dans samen mogen komen.

 

Ook is ze zelf uitvoerend actrice, danseres en presentatrice. Ze was te zien in het ensemble van Jesus Christ Superstar van Tec Entertainment en als swing/cover Ellie in Mamma Mia! de musical van Stage Entertainment. 

 

"Ik vind plezier ontzettend belangrijk in mijn lessen. Ik probeer een zo veilig mogelijke leeromgeving te creëren dat leerlingen zichzelf kunnen zijn. En dan gebeuren de mooiste dingen. Wanneer ze zich zo veilig voelen, dat ze hun eigen angsten en grenzen op het podium durven te verleggen zodat ze dit zelfvertrouwen mee durven te nemen in hun dagelijkse leven. Dat is waar ik naar streef, omdat ik daar zelf als kind ook onwijs veel aan heb gehad."