Katell Chevalier

Zang

Katell, de Frans-Nederlandse zangeres, is geboren in Frankrijk. Ze is deels in Nederland en deels in Frankrijk opgegroeid. In 2006 verhuisde ze van Parijs naar Enschede om te studeren aan het ArtEZ Conservatorium. “Ze heeft uitstraling en flair, een echte toneelpersoonlijkheid. Ze weet wat ze zingt en zingt ook voor het publiek”, zo oordeelde de jury over Katell, toen ze eerste werd op het Concours de la Chanson 2010 van de Alliance Française. Een paar maanden later studeerde ze af aan het Conservatorium.

 

In 2012 bracht ze haar eerste EP uit “Emmène-moi” en haar album ‘Coeur d’artichaut’ in 2014. Katell’s muziek is een gevoelige mix van moderne Franse folk en pop die ze samen met haar band in theaters uitvoert.

 

Katell heeft in 2016 mee gedaan aan het 7de seizoen van het televisieprogramma The Voice of Holland. Tijdens de blind audition veroorzaakte Katell een sensatie met haar krachtige versie van Stromae’s “Formidable”. Ruim 2,9 miljoen kijkers zagen hoe zij binnen no-time alle stoelen wist te laten omdraaien, met een staande ovatie van de jury tot gevolg. Ook “Paris”, haar eigen vertaling van het bekende “Brabant” van Guus Meeuwis die zij tijdens de tweede live-show heeft vertolkt werd goed ontvangen en bereikte zelfs de Itunes top 40!

 

In 2017 maakte ze, in samenwerking met TheDreamLab, de stap naar het theater met de show Deux Voix, waarbij ze het wereldberoemde repertoire van Jacques Brel en Stromae heeft vermengd tot een theaterconcert.

 

Tijdens de zanglessen wordt er gewerkt aan ademhaling, stemgebruik, klankkleur, intonatie, timing, interpretatie en improvisatie. Maar vooral het zingen met plezier en zelfvertrouwen!