Matthijs van der Meer

Musical

Matthijs van der Meer kennen we als presentator, zanger, (stem)acteur en choreograaf. Hij is geschoold aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Zijn carrière kent een vliegende start. Niet voor niets sleept hij bij zijn afstuderen aan de Academie voor Muziek- & Musicaltheater (2015) als één van de meest getalenteerde studenten van zijn jaar een nominatie in de wacht voor de Jaques de Leeuw Prijs voor jonge talentvolle kunstenaars.


Danscoach en choreograaf
Matthijs is uitermate actief in zijn vakgebied. Als danscoach en choreograaf is hij onder meer verbonden aan Broadway Talents en aan de RTL Talent Academy Summerschool. Choreograaf en assistent choreograaf was van der Meer bij Opera Zuid - Wie is Loesje (2015 - 2016) en TEC - Entertainment - Het Club Van Sinterklaasfeest in Ahoy (2016).
 

Allround ervaring
Voor de Sinterklaasmusical Een Huis In Een Schoen (2016) met Bram van der Vlugt bewerkte van der Meer het filmscript van Mies Bouhuys, verzorgde hij nieuwe arrangementen én was hij componist. van der Meer speelde de hoofdrol in Mister Christmas (2016), een muzikale kerstproductie met onder anderen Peter Lusse. Eerder dat jaar trad hij op als acteur in Tegengas.nu van Colline Producties, met onder anderen Bruni Heinke.

Heerlijk Duurt Het Langst, de meest succesvolle musical van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink was in 2015 voor het eerst sinds lange tijd terug in de Nederlandse theaters. van der Meer speelde hierin een rol als zanger en danser en was bovendien betrokken als assistent choreograaf.  Al tijdens zijn studie liet hij van zich horen als zanger en acteur tijdens verschillende muzikale theatershows.