Merel Kappenburg

Musical, dans en zang

Merel Kappenburg is in 2020 afgestudeerd aan de opleiding Lucia Marthas Institute for Performing Arts. In vier jaar heeft ze 2 HBO bachelor diploma´s behaald, musicaltheater en docent dans.

Hiervoor heeft ze tijdens haar MBO opleiding stage gelopen in de musical ´The sound of Music´ van Stage Entertainment en heeft ze haar MBO opleiding afgerond met een zelf geschreven solo performance, geregisseerd door musicalacteur William Spaaij. 

Merel heeft o.a. gedanst in de voorstelling ´The Christmas Show´ in het Ziggo Dome en was te zien in de opening van het Musical Awards Gala 2020 als zangeres en danseres.

Als docent heeft ze musicallessen en danslessen gegeven aan de oriëntatie klassen van Lucia Marthas. Ook heeft ze zanglessen verzorgd aan de vooropleiding van Lucia Marthas in Den Haag.

“Tijdens het lesgeven vind ik het belangrijk contact te maken met de leerlingen op een manier die maakt dat ze het gevoel krijgen geaccepteerd te worden in wie ze zijn en in wat ze doen”. In haar lesgeven vindt ze het belangrijk om, naast de techniek, ook bezig te zijn met emoties en interpretatie, van de tekst, dans en/of zang. Doormiddel van emotie en interpretatie wordt de beleving nog groter.