Onze danslessen bieden een bevrijdende ervaring waarbij je even alles kunt vergeten en je creativiteit en vrijheid kunt stimuleren. We vinden het belangrijk om bij te dragen aan dit gevoel en bieden daarom plezierige lessen aan voor kinderen waarin we verschillende belangrijke aspecten van beweging behandelen.

Tijdens onze urban- en pop danslessen leren kinderen spelenderwijs verschillende technieken en vaardigheden die niet alleen van belang zijn om beter te dansen, maar ook in het dagelijks leven van pas kunnen komen. Hierbij gaan we aan de slag met strakke moves, grooves, snelle en langzame pasjes en leren de kinderen bewegen op de maat, omgaan met timing en bewegen op muziek. Het resultaat is dat kinderen bewust worden van hun eigen lichaam, een goede houding ontwikkelen en zich gecontroleerder kunnen bewegen.

Naast het dansen en het werken aan een choreografie, leren we kinderen ook over verschillende vormen uit de urban- en popcultuur zodat ze niet alleen vaardigheden, maar ook kennis opdoen over de achtergrond en oorsprong van de dans.

In overleg met de school is het mogelijk om na de lessenreeks een eindpresentatie te geven. Dit is niet alleen een leuke afsluiter en een mooie motivatie voor de kinderen, maar ook een trots moment voor elke ouder.

De leerdoelen op een rijtje:

Wij vinden het belangrijk dat kinderen continuïteit ervaren en bieden daarom verschillende pakketten aan. Onze pakketten bestaan uit minimaal 10 lessen die verspreid worden over een periode van 10 weken tot aan een heel schooljaar.

Door een minimale duur van 10 weken aan te houden, krijgen kinderen de tijd om te wennen aan de lessen, zichzelf te durven zijn, zich te ontplooien en te ontwikkelen. Wij geloven dat deze tijd belangrijk is om de beste resultaten te behalen en kinderen de kans te geven om zich op hun eigen tempo te ontwikkelen.