Urban/pop Dans

Dansen werkt heel bevrijdend en kan je even alles doen vergeten. Het stimuleert creativiteit en een gevoel van vrijheid, iets waar we graag aan bijdragen met onze plezierige lessen. 

Tijdens de urban- en pop danslessen gaan we met de kids aan de slag met verschillende facetten die belangrijk zijn binnen beweging. Op een speelse wijze werken we aan verschillende technieken en vaardigheden, die niet alleen belangrijk zijn om beter te dansen, maar ook bruikbaar zijn in het dagelijks leven. 

Strakke moves, grooven, snelle en langzame pasjes, hiermee leren de kinderen bewegen op de maat, omgaan met timing, werken op telling en bewegen op muziek. Het resultaat  is bewustwording van het eigen lichaam, een goede houding en gecontroleerder kunnen bewegen.

Naast dansen en werken aan een choreografie leren we de kids ook over verschillende vormen uit de urban- en popcultuur, zodat ze naast vaardigheden ook kennis opdoen over de achtergrond en oorsprong van de dans. 

Een eindpresentatie na de lessenreeks is in overleg met de school mogelijk. Dit is een leuker afsluiter, mooie motivatie voor de kinderen en een trots moment voor elke ouder.

De leerdoelen op een rijtje:

Aanbod

Continuïteit is belangrijk voor kinderen en iets waar wij veel waarde aan hechten. Daarom bieden we pakketten aan van minimaal 10 lessen, verspreid over 10 weken tot maximaal een heel schooljaar. In minimaal 10 weken krijgen de kinderen genoeg ruimte om te wennen, te durven, zich te ontplooien en te ontwikkelen. 

 

Samenstelling

Tijdens de lessen werken we in groepen van maximaal 15 kinderen, om de kwaliteit van de lessen te bewaken en alle kinderen de aandacht te kunnen geven die ze verdienen. We hanteren geen minimum aantal kinderen voor de lessen. Ook kunnen we werken in groepen waarbij verschillende klassen gemengd zijn.

 

Duur

De tso -lessen worden tussen 12.00 en 13.00 uur gegeven.
De nso-lessen worden tussen 14.00 en 15:30 uur gegeven.
De bso-lessen worden tussen 15.00 en 17:30 uur gegeven.

 

Planning

De duur van de lessen en het aantal staan vast, maar de lesdagen kunnen zelf worden uitgekozen op dagen van maandag tot en met vrijdag. 

 

Locatie

We geven les op de scholen zelf. Het regelen van vervoer of  een locatie zijn dus niet nodig.